Blog

rol van de werkgever in arbeidsmediation

Rol van de werkgever in arbeidsmediation: in 5 stappen werken aan een oplossing

Een conflict op de werkvloer is helaas niet altijd te voorkomen, maar hoe u als bedrijf deze conflicten behandelt, kan het verschil maken tussen een blijvend geschil of een constructieve oplossing. Door te kiezen voor arbeidsmediation kiest u voor een actieve en effectieve benadering van het conflict. Welke rol u als werkgever in arbeidsmediation kunt spelen,  bespreken we in 5 stappen.

Wat is arbeidsmediation?

Soms loopt een conflict zo hoog op dat communicatie niet meer mogelijk is. Bemiddeling of (arbeids)mediation zorgt ervoor dat u het gesprek weer aan kan gaan. Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing waarbij werkgever en werknemer onder begeleiding van een onafhankelijke mediator in gesprek gaan met als doel het vinden van een duurzame oplossing. Het kan zo zijn dat de leidinggevende met een medewerker op deze wijze in gesprek gaat. Ook komt het voor dat bijvoorbeeld twee collega’s aan tafel komen om over hun samenwerking te spreken.

arbeidsmediation juridische stappen

Mediation als alternatief voor juridische procedures bij een arbeidsconflict

Arbeidsconflicten komen op vrijwel elke werkplek wel eens voor. Hoewel ze in sommige gevallen intern kunnen worden opgelost, escaleert een arbeidsconflict soms tot op het punt dat juridische stappen onvermijdelijk lijken. Dit heeft echter als nadeel dat het duur en tijdrovend is, en vaak niet leidt tot wenselijke oplossingen. Mediation helpt beide partijen bij het werken aan een duurzame oplossing die minder tijd en geld kost.
arbeidsconflict en ziekte

4 Tips bij een arbeidsconflict waarbij uw medewerker zich ziek meldt

Wanneer er sprake is van een arbeidsconflict komt het helaas regelmatig voor dat een werknemer zich ziek meldt. De spanning van een arbeidsconflict kan plaatsvinden tussen de leidinggevende en de werknemer, maar kan ook zorgen voor spanningen in relaties tussen werknemers. Dit kan leiden tot een ziekmelding, omdat de werknemer zich niet in de situatie wil begeven. Maar wat zijn de vervolgstappen als werkgever bij een ziekmelding? Wij geven 4 tips.
Stappenplan bij een arbeidsconflict

Stappenplan bij een arbeidsconflict (voor werkgevers)

Een arbeidsconflict tussen werknemers of tussen werknemer en werkgever heeft veel gevolgen. Het doet de werksfeer geen goed en vergroot de kans op ziekteverzuim. Wanneer het arbeidsconflict tijdig en op de juiste manier wordt aangepakt, kan de relatie mogelijk verbeterd worden en kan een gang naar de rechter voorkomen worden. Welke stappen u daarbij kunt volgen leggen we uit in deze blog.
Waarom kiezen voor arbeidsmediation

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Een arbeidsconflict tussen collega's of een collega en leidinggevende? Conflicten zorgen voor veel stress en mogelijk een onwerkbare situatie. Wanneer er spanningen zijn in de werkrelatie kan arbeidsmediation ervoor zorgen dat er een voor beide partijen acceptabele oplossing komt. Het is in het voordeel van beide partijen om een arbeidsconflict zo snel mogelijk op te lossen. Maar waarom zou u daarbij kiezen voor arbeidsmediation? Dat leggen we graag uit in deze blog.
« Vorige pagina Item 7-12 van de 27 Volgende pagina »

Professionele Mediators Nederland